zsuzskablog

ÜDVÖZÖLLEK AZ OLDALAMON! Próbálok tanulságokkal, tapasztalatokkal teljes műveket hátrahagyni az utókornak, valamint elszórakoztatni azokat, akik az oldalamra tévednek. Fontosnak tartom,hogy megosszunk bizonyos történeteket, hogy tudjunk tanulni, akár a saját hibáinkból, akár másokéból. Remélem lesz pár kellemes perced! Mottóm: "Nemet mondani másoknak: ez része a felébredésnek, ez gyönyörű. A felébredés része, hogy úgy éled az életedet, ahogy helyesnek találod. Értsd meg: ez nem önzés. Önzés az, mikor másoktól azt követeled, hogy úgy éljenek, ahogy te helyesnek látod. Az önzés. Nem önzés, ha úgy éled a saját életed, ahogy helyesnek látod." (Anthony De Mello) További szép napot! -Zsuzska-

Friss topikok

  • Zsuzska_blog: @Morena03: Jaj, ez így nagyon nehéz. Gondolom örültél is, meg nem is. Nem könnyű, az biztos! A pas... (2012.05.30. 23:15) Megint a régi sztori
  • Zsuzska_blog: @Scharon: Köszönöm,hogy elolvasta. Elég összetett dologról van itt szó, kérem szépen. Szerintem ... (2010.11.13. 19:42) A szerelem
  • Scharon: Életünk nem arról szól, hogy gondtalan boldogságban lebegjünk, hanem hogy lelkileg megérjünk, hogy... (2010.11.13. 15:02) Nesze neked boldog karácsonyt!!
  • Zsuzska_blog: Köszike:) (2009.11.29. 18:19) Zsuzska mondja....

Linkblog

mesterszakacs.eu - Minden, ami étel

2012.01.10. 19:13 - Zsuzska_blog

A www.mesterszakacs.eu oldalon a gasztronómia és a fényképészet művészete ötvöződik, hihetetlen mesteri módon.

Információim alapján Balogh Tamás fotográfus és Hargitai György mesterszakács voltak a weboldal megálmodói. Ebben az esetben kettejük  tehetségének és tudásának ötvözeteként jött létre a www.mesterszakacs.eu, ami hazánk egyik legigényesebben kidolgozott weboldala.

 

 

 

Balogh Tamás fotográfus több mint 25 éve foglalkozik hivatásszerűen a fényképezéssel. 1983-ban, nagyobbik lánya  születésekor próbálkozott meg először a fotózással.

Volt egy Smena típusú fényképezőgépe, kapott kölcsön egy hozzá illő vakut, és mint min

 

den lelkes kisgyermekes szülő, fényképezni kezdte a lánya mindennapjait.

Az előhívást követően többször üresen találta a tekercseket vagy rengeteg értékelhetetlen felvételt kapott kézhez a laborból. 

Már csak dacból is meg akarta mutatni magának és a környezetének: igenis, fotós leszek! Elsősorban a reklám-, étel- és tárgyfotózás érdekelte. Szeretett volna új szemléletet vinni a fotózásba, egyszerű tárgyakat különleges módon akart  megjeleníteni. 

Az elvállalt  feladatok teljesítésében nagyon nagy segítségére vannak kollégái, a cége, a FOTO-DA Stúdió Kft. budai műtermében.

Mind a mai napig nagyon sok megrendelésnek tett és tesz eleget, partnerei  többek közt ­ az AMC, Univer, Rama, Kotányi, Lipton, Knorr, Lidl, Spar, InterSpar, Tupperware, TV2.

 

Ha felkeltette érdeklődését, kattintson bátran: www.fotodastudio.hu.

cikkek:  http://pixinfo.com/cikkek/interju_balogh_tamas

 

Hargitai György

Hargitai György a kőbányai I. László Gimnázium elvégzése után lett szakácstanuló az akkor még Palace Hotelben, ahonnan többek közt a Pepita Oroszlán sörözőn és a Pannónia Központi Hidegkonyhán át vezetett az út a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Foiskola tankonyhájának konyhafőnökségéig.

Jöttek az első szakmai versenyek, a Planétás kártyákban publikált első receptek, majd egy kisebb amerikai kiruccanás.

Innen hazaérve először a Korona majd a Kempinsky Hotel következett, mígnem a mexikói nagykövet főszakácsa lett.

Ekkorra már megjelentek az első szakácskönyvei ( amikkel a könyvesboltok polcain is találkozhatunk), ennek köszönhetően válhatott a Magyar Konyha című lap főszerkesztő helyettesévé.

2001 hozta az újabb változást, felkérték, hogy legyen a főszerkesztője egy új gasztronómiai magazinnak, a Príma Konyhának; és megkapta a mesterszakács elismerést is.

A Magyar Konyha és a Príma Konyha magazinokon, az évente megjelenő naptárakon és a fordításokon kívül több szakácskönyvnek, kiadványnak volt a szerzője.

 

A www.mesterszakacs.eu oldalon az ételeket nem csak egy sablonos kép alapján láthatjuk,hanem igazi színekkel, áttűnésekkel, már-már teljesen élethű módon.

A receptek mellett az étel képe megjelenik, így láthatjuk miniatűrben,hogy mit is fogunk főzni. Az oldal szerkesztője, maga Balogh Tamás, figyeli, felügyeli és fejleszti a weboldalt, hogy mindig naprakész legyen, a főzésben és a virtuális forradalom területén egyaránt.

Így tehát ne csodálkozzunk, ha az ételfotók láttán műanyag ízt érzünk....az azt jelenti,hogy kínunkban a monitort rágcsáljuk.

Hargitai György az ízfelelős. A weboldal fórumában bárki kérdezhet, tanácsot kérhet, receptet oszthat meg, a konyhafőnök készséggel áll rendelkezésre.

Receptversenyeket bonyolítanak le, illetve a facebook-on lájkolók közül is szoktak sorsolni, ezzel ösztönözve az embereket a főzésre.

Kezdőknek,haladóknak, mesterszakácsoknak!

Ne feledjék: www.mesterszakacs.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baloghzsuzska.blog.hu/api/trackback/id/tr203535050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása