A www.mesterszakacs.eu oldalon a gasztronómia és a fényképészet művészete ötvöződik, hihetetlen mesteri módon.
Információim alapján Balogh Tamás fotográfus és Hargitai György mesterszakács voltak a weboldal megálmodói. Ebben az esetben kettejük tehetségének és tudásának ötvözeteként jött létre a www.mesterszakacs.eu, ami hazánk egyik legigényesebben kidolgozott weboldala.
Balogh Tamás fotográfus több mint 25 éve foglalkozik hivatásszerűen a fényképezéssel. 1983-ban, nagyobbik lánya születésekor próbálkozott meg először a fotózással.
Volt egy Smena típusú fényképezőgépe, kapott kölcsön egy hozzá illő vakut, és mint min
den lelkes kisgyermekes szülő, fényképezni kezdte a lánya mindennapjait.
Az előhívást követően többször üresen találta a tekercseket vagy rengeteg értékelhetetlen felvételt kapott kézhez a laborból.
Már csak dacból is meg akarta mutatni magának és a környezetének: igenis, fotós leszek! Elsősorban a reklám-, étel- és tárgyfotózás érdekelte. Szeretett volna új szemléletet vinni a fotózásba, egyszerű tárgyakat különleges módon akart megjeleníteni.
Az elvállalt feladatok teljesítésében nagyon nagy segítségére vannak kollégái, a cége, a FOTO-DA Stúdió Kft. budai műtermében.
Mind a mai napig nagyon sok megrendelésnek tett és tesz eleget, partnerei többek közt az AMC, Univer, Rama, Kotányi, Lipton, Knorr, Lidl, Spar, InterSpar, Tupperware, TV2.
Ha felkeltette érdeklődését, kattintson bátran: www.fotodastudio.hu.
cikkek: http://pixinfo.com/cikkek/interju_balogh_tamas
Hargitai György
Hargitai György a kőbányai I. László Gimnázium elvégzése után lett szakácstanuló az akkor még Palace Hotelben, ahonnan többek közt a Pepita Oroszlán sörözőn és a Pannónia Központi Hidegkonyhán át vezetett az út a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Foiskola tankonyhájának konyhafőnökségéig.
Jöttek az első szakmai versenyek, a Planétás kártyákban publikált első receptek, majd egy kisebb amerikai kiruccanás.
Innen hazaérve először a Korona majd a Kempinsky Hotel következett, mígnem a mexikói nagykövet főszakácsa lett.
Ekkorra már megjelentek az első szakácskönyvei ( amikkel a könyvesboltok polcain is találkozhatunk), ennek köszönhetően válhatott a Magyar Konyha című lap főszerkesztő helyettesévé.
2001 hozta az újabb változást, felkérték, hogy legyen a főszerkesztője egy új gasztronómiai magazinnak, a Príma Konyhának; és megkapta a mesterszakács elismerést is.
A Magyar Konyha és a Príma Konyha magazinokon, az évente megjelenő naptárakon és a fordításokon kívül több szakácskönyvnek, kiadványnak volt a szerzője.
A www.mesterszakacs.eu oldalon az ételeket nem csak egy sablonos kép alapján láthatjuk,hanem igazi színekkel, áttűnésekkel, már-már teljesen élethű módon.
A receptek mellett az étel képe megjelenik, így láthatjuk miniatűrben,hogy mit is fogunk főzni. Az oldal szerkesztője, maga Balogh Tamás, figyeli, felügyeli és fejleszti a weboldalt, hogy mindig naprakész legyen, a főzésben és a virtuális forradalom területén egyaránt.
Így tehát ne csodálkozzunk, ha az ételfotók láttán műanyag ízt érzünk....az azt jelenti,hogy kínunkban a monitort rágcsáljuk.
Hargitai György az ízfelelős. A weboldal fórumában bárki kérdezhet, tanácsot kérhet, receptet oszthat meg, a konyhafőnök készséggel áll rendelkezésre.
Receptversenyeket bonyolítanak le, illetve a facebook-on lájkolók közül is szoktak sorsolni, ezzel ösztönözve az embereket a főzésre.
Kezdőknek,haladóknak, mesterszakácsoknak!
Ne feledjék: www.mesterszakacs.eu